06 23 781 540

Külső árnyékolók

 

Külső tokos műanyag redőny 

Már beépített nyílászárók esetén, utólagos árnyékolásra felszerelhető terméktípus. Árnyékolásra és a külső belátás ellen ajánlott. A tok Lindab lemez, két oldalt csapágyazott tengellyel,  műanyag lefutó sínekkel, melyeket szőrkefével vagy gumírozással vannak ellátva a csendesebb működés érdekében. Műanyag kamrás redőny lamellák melyek alap esetben fehér színűek, de megtalálhatók a színskálában a színes nyílászárók színével harmonizáló változatok is. A záróléc minden esetben extrudált alumíniumból készül a stabilitást növelve, gumírozással a pormentes záródás érdekében. Működtetése gurnival történhet, integrálható tokba épített rolós rovarhálóval is.

 

Külső tokos alumínium redőny

Szintén már beépített nyílászárók esetben utólagos árnyékolásra felszerelhető terméktípus, de kedvezőbb hő és hangszigetelő, mint a műanyag redőny. Alumínium tokszerkezet, horganyzott két oldalon csapágyazott acéltengellyel, alumínium szőrkefézett lefutó sínekkel gyártódik. A lamellák alumíniumból készülnek, freonmentes –környezetbarát- purhabbal töltöttek, melyek az ablak és a redőny közti légrést fokozottan zárják. Minden második lamella arriterezve van, (plusz megvezetést biztosít a lefutó sínekben) ezért is motorizálható, nem csak gurtnival működtethető az alumínium redőny, akár utólag is. Extrudált alumínium gumírozott záróléccel és rejtett ütközővel készülnek. A motorizáció történhet, kapcsolós illetve távirányítós redőnymotorokkal melyek széles választékáról üzletünkben érdeklődhet. Motorizációt nem csak kényelmi szempontból ajánljuk, hanem azért is mivel mindig egyenletesen működteti a redőnyszerkezetet. Termékkínálatunkban megtalálhatók az akadályérzékelővel és feltolásgátlóval ellátott redőnymotorok is melyek a biztonságot szolgálják Önnek és egész családjának. Gazdag lamella színválasztékának és szinterezhetőségének köszönhetően nem csak műanyag, hanem fa nyílászárók esetén is harmonikus színösszetétel kivitelezhető. Az rovarhálóval integrált változat, mint a műanyag redőny esetében is rendelhető.

 

Eléépített vakolható redőnyrendszerek

Új építés esetén ajánljuk a vakolható redőnyrendszert, amelyet már az épület tervezésekor ajánlott átgondolni. Kivitelezhető hőhídmentes árnyékolástechnikai berendezés, úgy hogy a nyílászáró üvegfelületéből minél kevesebbet takarjon be, ezáltal kedvezőbb fényviszonyokat tud teremteni. Az áthidalóban előre kialakított helyet igényel melyet az elé épített redőnytok beépítése esetén is körbe tud szigetelni a hőhídmentességet kiküszöbölve ezzel. Vakolható redőnytok esetében is ajánlott a nyílászárókat toktoldókkal megszélesíteni, hogy gurtnis működtetés esetén is biztosított legyen a gurtni nyílászárón át történő átvezetése és a beforduló hőszigetelés is megfelelő szélességű lehessen.

Kivitelezhetők műanyag és alumínium szerkezettel is, hosszú távú tervek esetén mindenképp az alumínium redőnyt ajánljuk. Alsó szerelő fedéllel készülnek így javítás esetén nem kell a szigetelést megbontani a hiba elhárításához. Színösszeállításuk megegyezik a külső tokos redőnyrendszerekével mint ahogy a szúnyoghálós változat is. A redőnyrendszer előnye hogy az épület teljes nyílászáróinak cseréje és azt azt követő külső hőszigetelés  esetén, az ablakok toktoldóval történő beépítésével is kivitelezhető, az áthidalóban történő helykialakítás nélkül is. A külső hőszigetelés minden probléma nélkül megoldható. 

 

A felsőtokos redőnyrendszer

Ráépített rendszerű, mivel a nyílászáróra kerül felszerelésre és beépítése is csak az ablakbeépítéssel együtt történhet. Általában a régi felső tokos redőnyrendszerrel rendelkező geréb tokos nyílászáró csere keretében alkalmazzák, de új építés esetén a megfelelő helykialakítással hő híd mentesen oldható meg a külső árnyékolás. A redőnydoboz magassága általában 21 cm, választható vakoló éllel és vakoló él nélkül is külső-belső oldalon, alumínium és műanyag lamellával. Színválaszték a megegyezik az elépített rendszerével mind műanyag mind alumínium kivitelben.